Våra handvävda ullmattor Ven och Mono

Våra handvävda ullmattor Ven och Mono kan vid en första anblick se väldigt lika ut men det finns skillnader. Båda mattorna finns i flertalet färgen men Ven finns i fler färgglada kulörer.

Handvävda ullmattan Ven i färgerna blått och rött

Materialet är 100% ull i båda mattorna men i Ven består varpen av lin medan Mono har varp i bomull. Linen gör att Ven blir mer stabil än mono och ligger därför något bättre på underlaget. Lin som material är dyrare vilket gör priset för Ven högre än motsvarande storlek för Mono.

Närbild på handvävda ullmattan Ven.

Båda mattorna är vändbara viket ger mattan en ökad livslängd. Om man vänder mattan då och då blir slitaget mindre. Dessutom behöver en spilld kopp kaffe inte innebära katastrof. Ullen gör att mattan stöter ifrån sig vätska till viss del. Spiller man på mattan ska man suga upp vätska så fort som möjligt utan att sprida ut den. Sedan kan man också behandla mattan med sidentvål. Sidentvål finns att köpa i butiken. Mattan kan också tvättas med plantvätt som vi hyr ut.

Handvävda ullmattan Mono i färgerna sand och grått

Ven kan specialbeställas i precis dina mått. Mattan vävs då på order och skickas sedan till oss. Det gör att leveranstiden för en sådan matta blir lång jämfört med normala leveranstider men ibland är det verkligen viktigt att mattan passar den plats där den ska ligga en lång tid framöver.

Närbild på handvävda ullmattan Mono.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *